Mediation

mediation

mediation
samen scheiden

Wanneer u bij een scheiding tegenover elkaar komt te staan is dat altijd vervelend, pijnlijk en het brengt onzekerheid met zich mee. Een gang naar de rechter kan extra belastend zijn, waardoor het zelf regelen van uw echtscheiding de voorkeur heeft. Een mediator begeleidt u op een onafhankelijke en onpartijdige manier in dit proces. Samen kunt u zo in harmonie tot een juiste oplossing komen.

mediation - dsv advocaten - echtscheiding erfrecht alimentatie personen- en familierecht overlegscheidenDat is wel zo prettig als u na de scheiding nog veel met elkaar te maken krijgt. Vooral als u samen kinderen heeft, is het belangrijk dat u ook na de scheiding nog samen op een goede manier door één deur kunt.

Werkwijze

Het scheidingsproces wordt door een mediator van dsv advocaten begeleid in een open, vertrouwelijke sfeer. U zit tijdens de mediationgesprekken letterlijk met elkaar om de tafel. Alle aspecten en achtergronden van het conflict komen aan de orde en via wederzijdse voorstellen werkt u zelf toe naar oplossingen. Uiteraard onder begeleiding van de mediator die de opties samen met u formuleert.

“In harmonie tot een goede oplossing komen”

dsv advocaten: mediators

Onze mediators zijn gespecialiseerd opgeleid bij de vFAS, dé beroepsvereniging van gespecialiseerde familierechtadvocaten en mediators. Zij hebben jarenlange ervaring als mediator en werken volgens de laatste inzichten. Onafhankelijkheid en onpartijdigheid zijn leidend in het proces om te komen tot een goede oplossing.
We spreken daarbij geen oordeel uit maar toetsen uiteraard wel of de gewenste regeling uitvoerbaar is en binnen de wet past.

Voordelen van mediation

Sneller een oplossing

Een mediationtraject kan vaak na enkele bijeenkomsten worden afgerond. Daarmee is mediation veelal een veel snellere weg om te scheiden.

Doordat u samen de gevolgen van uw echtscheiding regelt blijft het daarna ook mogelijk om met elkaar in gesprek te blijven over zaken die u samen aangaan zoals de kinderen. Op deze manier kunnen partijen zowel tijdens als na afloop van de mediation contact met elkaar blijven houden, maar in ieder geval met elkaar blijven praten. Het is voor een goede zorgregeling, opvoeding en ontplooiing van de kinderen belangrijk dat de ouders na een echtscheiding goed contact houden.

Alles in eigen hand houden

Dit is een van de kernpunten van mediation.

Kosten besparen

U betaalt de kosten van één mediator en niet de kosten van twee advocaten.

dsv advocaten | altijd de persoonlijk best passende oplossing