Overlegscheiden

overlegscheiding

overlegscheiden
de andere manier om te scheiden

Overlegscheiden is scheiden in overleg, waarbij u vooraf met elkaar afspreekt dat u niet naar de rechtbank gaat. U hebt ieder een eigen advocaat. Er wordt een coach aan het team toegevoegd, voor de begeleiding van het proces en de onvermijdelijke emotionele aspecten. Daarnaast kan een onafhankelijk financieel expert voor de zakelijke kant worden toegevoegd aan het team. Om de belangen van uw kinderen optimaal te laten behartigen, kan desgewenst een kindercoach aansluiten.

Werkwijze

overlegscheiden - dsv advocaten - echtscheiding mediation erfrecht alimentatie personen- en familierechtHet bijzondere aan de collaborative divorce (overlegscheiding) is dat er door alle betrokkenen samen wordt gewerkt aan oplossingen van geschilpunten die voor u beiden acceptabel zijn, een “win-win” situatie. Het team van advocaten en deskundigen bespreekt samen met u alle belangrijke informatie. Vooraf en tijdens het proces kunt u uw behoeften en verwachtingen aangeven. In het overlegtraject blijft alles transparant en helder zodat in alle redelijkheid gesproken kan worden. Zo blijft de communicatie optimaal en worden persoonlijke en wederzijdse knelpunten aangepakt.

“Samen tot een duurzame oplossing komen”

Verschil met mediation

overlegscheiden - dsv advocaten - echtscheiding mediation erfrecht alimentatie personen- en familierechtHet grote verschil tussen overlegscheiden en mediation is dat bij overlegscheiden ieder zijn eigen advocaat heeft. Iemand die er dus speciaal voor u is.

Voordelen

Door openheid van communicatie en ondersteuning van onze experts, is een overlegscheiding vaak sneller afgerond dan een reguliere scheiding. Rust, openheid en wederzijds respect zijn hierbij kernwoorden. Op die manier komen we samen tot een duurzame oplossing, waar beide partijen zich in kunnen vinden.

dsv advocaten | altijd de persoonlijk best passende oplossing